Строителните дейности на детската ясла в Казичане са приключили. Това установи по

...
Строителните дейности на детската ясла в Казичане са приключили. Това установи по
Коментари Харесай

Приключиха строителните дейности на детската ясла в Казичане

Строителните действия на детската ясла в Казичане са завършили.

Това откри по време на своята инспекция на обекта  столичният кмет Йорданка Фандъкова.  Сградата включва спални пространства и занимални за две яслени групи и физкултурен салон. Новият корпус ще бъде част от Детска градина №3.

Сградата е част от Програмата за строителство на детски градини и ясли на столичния кмет Фандъкова, а възлагането на строителството е направено от регион „ Панчарево “.

„ Една от детските градини в развой на строителство, която е част от моята стратегия строителство на ясли и градини е съвсем подготвена. Очаквам до 15 август кметът на региона да рапортува, че има публикуван акт 16, с цел да могат новите места да бъдат оповестени в системата за банкет и да вземат участие в класирането “ сподели кметът Фандъкова след направения оглед на обекта дружно с кмета на регион „ Панчарево “ Николай Гюров, кмета на Казичане Григор Григоров и общинските съветници Ваня Тагарева и Радослав Влахов.

В региона се построява и нова детска градина в село Бистрица. „ Строителят приключи грубото строителсто и сега се извършват зидарии, след което стартират осъществяването на инсталациите “, уточни кметът на Панчарево Николай Гюров. Очаква се нейното строителство завърши до края на тази година.

В момента в развой на строителство са 24 детски градини и ясли и са подготвени плановете за още 12 здания.

Столичната община е подала заявление в Министерство на финансите за присъединяване в програмата за финансиране на инфраструктурни планове на общините. В листата са включени 8 здания на детски градини и 7 нови здания на учебни заведения, както и 14 здания на детски градини и учебни заведения за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост.

Кметът Фандъкова уточни и действителен проблем с издръжката на новоразкритите групи, като изрази вяра, че дружно с страната ще бъде позволен. Към момента Министерство на финансите приема като държавна задача финансирането единствено на групите, които съществуват към декември миналата година. Заради това разминаване Столичната община отделя в допълнение над 800 хиляди лева за прехрана на отворените през тази година групи.

Кметовете на региони, които са възложители на строителство, са изразили терзания за реализирането на плановете поради покачващите се цени на строителните материали. Поради тази причина все още е спряло построяването на детската градина в Горна Баня.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР